KARTTA

Piirustuksen aiheista pulaa? No, tässä yksi. Millainen kartta syntyy omasta kodista, pihasta, tutusta puistosta tai siitä vaarin saaresta? Piirtämisen lomassa voi käydä kurkkimassa tuttuja paikkoja. Mitäs siellä oikein olikaan?

Karttoja piirtäessä harjaantuvat mittasuhteiden ja perspektiivin ymmärtämisen sekä havainnoinnin ja oman ympäristön hahmottamisen taidot… ja viimeisenä, muttei vähäisempänä: se on hei aika kivaa.

Touhuun tarvitaan:
– kyniä ja paperia

Sopii leikki- ja kouluikäisille lapsille.

Aikuisen työllistymisaste: 1 / 5
Lapsen hauskuusarvio: 3 / 5

 

Mainokset

7 kommenttia on “KARTTA”

 1. Me ollaan leikitty samantapaista leikkiä maalla, mutta siten, että piirustuksista on tehty karttoja, joihin on merkitty aarteiden paikat. Kartan piirtäjä on piilottanut aarteet merkitsemiinsä kohtiin ja muut ovat yrittäneet etsiä. Joskus on piirtäjän pitänyt neuvoa hieman, mutta aina on aarteet löytyneet :)!

  Tykkää

  • Nerokasta lisäjalostusta! Mitä teillä on käytetty aarteina? Täällä joskus käytetty purkkia ja pastilleja, mutta odotamme edelleen inspiraatiota loistavasta aarteenetsintäpalkinnosta…

   Tykkää

 2. RIIKAN BLOGI sanoo:

  Hu käyttöön;)

  Tykkää

 3. Sä oot kone 😀

  Tykkää

 4. Ei meilläkään mitään kovin erikoisia aarteita ole ollut – pienikin juttu kelpaa lapsille, kun sen on itse aarrekartan avulla löytänyt ;). Mutta kivoja voisivat olla vaikka suklaarahat, tytöille helmet tms. Eräässä lastenjuhlassa askartelimme kerran pahvilaatikosta kiiltävällä paperilla päällystäen aarrearkun, jonne tuli pieni yllätys joka lapselle. Toinen kiva samantapainen leikki asuinympäristöön tutustumiseen on valokuvasuunnistus eli otetaan lähiympäristöstä kuvia (esim. kiipeilytelineen juuri, iso kivi, hiekkalaatikon reuna jne.). Kuviin merkitään kohdat, joista löytyy esim. kirjain (isommilla lapsilla), kuvio tms. (pienemmillä). Kirjaimista muodostuu jokin sana, kun ne kaikki on löydetty. Aurinkoista kesän jatkoa :)!

  Tykkää

 5. […] innostaisiko tänään aarteenetsintä tai kartan piirtäminen tutuista […]

  Tykkää


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s