TAIKATAIKINA

taikataikina 016

Onko tarvetta joululahjatalkoisiin lasten kanssa?

Taikataikinan pyöräyttää suhteellisen nopeasti, muovailu on mukavaa ja lopputulokset sympaattisen näköisiä kasoja ja kökkäreitä. Lapsista taikataikinatouhut ovat aina hauskoja ja ihmeellisiä: ”Syntyykö meidän ruokakaapin aineksista muovailuvahaa?”

Hommiin kannattaa kuitenkin ruveta jo heti tällä viikolla, jos haluaa saada taikataikinakoristeensa vielä  joulumarkkinoille.

Kuivumisessa nimittäin kestää tunteja, päiviä tai viikkoja. Vettä kannattaa lorauttaa taikinaan hyvin harkiten. Uunissa taideteoksia voi kuivattaa 70 asteeessa. Tätä korkeampi lämpötila saa veistokset kupristumaan. Työt ovat kuivia, kun ne liikkuvat leivinpaperin päällä vaivatta, eikä niiden pohja ole kostea.

Kuivuneen työn voi halutessaan maalata tai lakata.  Jääkaappimagneetin vaikka mummolle tai kummille saa liimaamalla kuivuneen työn pohjaan  magneetin. Taulu sen sijaan syntyy, kun pujotetaan pätkä rautalankaa taikinan sisään.

taikataikina 029

Touhuun tarvitaan:

  • taikataikinaa
  • piparkakkumuotteja, haarukoita, pillejä, coctailtikkuja… (koristeluun ja kuviointiin)
  • tarvittaessa magneetteja (saa askarteluliikkeistä tai voihan sitä uhrata jonkun jääkaapinovessa valmiiksi killuvan turhakkeensakin)
  • tarvittaessa jotain kunnon liimaa (magneetin kiinnitykseen)
  • tarvittaessa rautalankaa

Sopii taapero-, leikki- ja kouluikäisille lapsille.

Vauvojen kanssa voisi puolestaan painaa esim. pienet jalankuvat tauluun. Esim. täällä, Oi Mutsi Mutsilla on tällaista touhuttu.

taika 001

Aikuisen työllistymisaste: 4 /5 (ja silti helpompaa kuin perusleipominen: ei pöllyäviä jauhoja tai jahkaamista taikinansyömisestä. HAH.)

Lasten hauskuusarvio: isompi 4 / 5, pienempi aikuisen arvioimana 3 / 5 (henkilön raivariherkkyys on maksimissaan, ja se heijastuu myös aikuisen työllistymisasteeseen)

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s