LISÄÄ PIIRTÄMISINTOA LAPSILLE (TOP5 VINKIT)

Mitä mä tekisin? -blogin vinkit lapsen piirustusinnon herättelyyn:

1. Laadukkaat materiaalit innostavat piirtämään. Kynän jälki näkyy, tussit eivät kuivahda kahden käyttökerran jälkeen ja paperi ei maalatessa kupristu. Hyvä, joskin ei täysin aukoton nyrkkisääntö on: Ostamalla tuotteita taidetarvikepuolelta lapsille suunnatun hyllyn sijaan, saa usein rahoilleen parempaa vastinetta.

2. Kun materiaalit ovat aina saatavilla, niitä tulee myös käytettyä. Oma piirustuspöytä innostaa piirtämään. Mitä lähempänä pöytä on aikuisten suosimia tiloja, sen mukavampaa. Samalla kun vanhemmat esim. laittavat ruokaa, voi lähellä tehdä omia hommiaan.

3. On hyvä antaa lapselle vapaus omanlaiseensa luomiseen. Toisinaan voi katsoa piirustusta vähän pidempään ja kysyä siitä jotain.  ”Onpa hieno” on sen sijaan aika yksipuolista palautetta. Pienimpien lasten kanssa voi kuitenkin vaikuttaa lopputulokseen rajaamalla hienovaraisesti värien määrää. Koko vesiväripaletilla maalatessa syntyy herkästi kasa ruskeita töitä.

riimusteluja

4. Kun piirustuksia pursuu ovista ja ikkunoista, eikä kaikille keksi millään soveliasta loppusijoituspaikkaa, saattaa reaktio uutta piirustusta kohtaan olla huokaus ja vaivihkainen roskiin tunkeminen. No, ikävää lapsen näkökulmasta. Piirustusten määrää pystyy kuitenkin rajoittamaan helposti suosimalla luonnosvihkoja. Jo taaperoikäiselle voi antaa oman vihkon, johon kaikki ensimmäiset riimustelut saadaan myös söpösti talteen.

5. Älä pelkää maalaamista. Voisiko olla niin, että homma ei olekaan  niin työlästä, kuin kuvittelet?

6,7,8… Kerro ihmeessä kommenttikenttään myös oma vinkkisi.

punamusta 007

Ja vielä ekstratehtävänanto pienille piirustuspöytäläisille. Siivous- ja piirustusintoa samassa paketissa:

”Testaa jokainen kynäsi paperiin, heitä pois ne, jotka eivät toimi ja teroita kaikki tylsät kynät. Lajittele kynät väreittäin ja valitse kaksi väriä. Piirrä piirustus vain näitä värejä käyttäen.”

Hienojen piirustusten lisäksi saadaan kynätkin juhlakuntoon alta aikayksikön.

Tylsistyneen perheen 5-vuotias valitsi punaisen ja mustan. Mitä muuta niistä voisikaan syntyä, kuin kauheaa kauhua. Hui!

 

Mainokset

3 kommenttia on “LISÄÄ PIIRTÄMISINTOA LAPSILLE (TOP5 VINKIT)”

  1. Riikka sanoo:

    Aikuisten pöytä käyttöön on mun vinkki, ei matalia pöytiä !!! Kynät pitää olla myös Aina saatavilla!!!!! Tää oli sun paras postaus ikinä;)
    Tykkäsin !!!

    Tykkää

  2. …paitsi niissä onnellisissa perheissä, joissa ei ole enää toopeja. Ja kiitos palautteesta!

    Tykkää


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s