MUSIIKKILEIKKEJÄ KOTIYMPÄRISTÖÖN

Kahdeksan helppoa musiikkileikkiä kotiympäristöön. Lallatilaaa!

1. Silmät suljettuina. Kuunnellaan musiikkia sängyn päällä pötkötellen ja yritetään samalla pitää silmät suljettuina. Harjoitellaan keskittymiskykyä ja rauhoittumista, nautitaan musiikista ja silitellään. Jokainen osallistuja saa valita vuorotellen kappaleen, joka yhdessä kuunnellaan.

2. Mitä soittimia kuulet? Tunnistetaan kappaleista eri soittimia. Tämä on loistavaa hupia esim. automatkoille.

3. Taputusleikit kehittävät lapsen kuuntelu-, hahmotus- ja koordinaatiokykyä. Keksitään erilaisia rytmikuvioita ja harjoitellaan niiden taputtamista (esim. kaksi hidasta ja kaksi nopeaa tms.).

4. Lauluja lapsesta. Luritellaan mitä mieleen juolahjaa, aiheena tietenkin lapsi itse. Improvisaatio kehittää luovuutta ja antaa onnistumisen kokemuksia – niin isoille kuin pienillekin.

5. Lauluja eri tavoilla. Lauletaan erilaisten tunteiden vallassa tuttua kappaletta. Jokainen laulaja saa keksiä tavan, jolla lauletaan. Miten vaikkapa Leipuri Hiiva luontuisi mahdollisimman nopeasti, superlaiskasti tai karmaisevan karjuvasti?

6. Säestetään. Kaivetaan rytmimunat tai kattilarummut laatikoista ja säestetään kuunneltuja kappaleita tai omia lurituksia.

7. Tanssitaan. Korvataan sadepäivän ulkoilu tanssitunnilla. Millaisia liikkumistapoja voisi olla? Liikutaan käärmeenä, tonttuna, löysänä, jäykkänä, pomppien, matalana, marssien tai omia liikkeitä peilaillen. Liikutaan kappaleen eri osissa eri tavoin. Samalla kehittyvät sekä luova liiketaju että muusiikillinen muototaju.

8. Lauletaan kaanonissa. Tämä on sopivan haasteellista hupia kaikille keskinkertaisesti laulaville aikuisillekin. Opetellaan laulamista vuoroissa. Suljetaan korvat ja kehitetään keskittymiskykyä.

Ekstrana kuvaan liittyvä kysymys: Minkä kaanonin laulamiseen hyvin soveltuva laulun lapsi on piirtänyt?

Oikein arvanneelle lähetämme lentosuukon!

kaanon

 

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s