HAHMOPAJA

hahmopaja

Tämä on ihan parasta iltapäivä- ja sadepäivien lomahupia.

Tylsistynyt Perhe on harrastanut tätä viimeiset kuukaudet ahkerasti, mutta touhua on testattu jo äidin lapsuudessa 80-luvulla sekä hoitolasten kanssa 90- ja 2000-luvuilla. Edelleen toimii.

Tarvitaan:

  • piirtämisestä iloa saava aikuinen
  • kyniä
  • paperia
  • sakset
  • kirja (alustaksi, mikäli haluaa samalla löhötä sohvalla)

Homma menee näin: Kysy lapselta, minkä hahmon hän haluaa (esim. prinsessa, kummitus, tietyn ikäinen tai näköinen ihminen, jokin eläin tms.) Lapsi päättää hahmon ja kuvailee hahmolle piirteitä.  Aikuinen piirtää toiveiden mukaan niin taitavasti kuin osaa, käyttäen esim. mustaa ohutta tussia tai kuulakärkikynää. Lasten vaatimustaso ei onneksi ole korkea, joten vaatimattomillakin piirtämistaidoilla voi touhuun rohkaistua.

Lapsi saa valmiin hahmon väritettäväksi ja irti leikattavaksi, jonka jälkeen on seuraavan lapsen vuoro pyytää hahmoa. Juju on homman rytmissä. Värittäminen ja leikkaaminen innostaa, kun voi samalla suunnitella jo seuraavaa hahmoa. Saanko kerättyä kokonaisen kauhugallerian, perheen eri ikäisine jäsenineen tai vaikkapa merenalaisen maailman hahmojoukon?

Lasta viehättää myös aikuisen syvä osallisuus leikistä sekä aikuisen piirtämistaidot. Miten aikuinen ratkaisee piirtäessään erilaisia kuvanrakentamistapoja? Miten kuva syntyy? Noin aikuinen ratkaisee nenän, hiusten aaltoilun tai istuvan kissan kuvaamisen.

Valmiit hahmot sopivat leikkeihin. Niille voi rakentaa koteja tai piirtää taustamaisemia. Hahmojen taakse voi teipata maalarinteippitupot, joiden avulla niiden paikkoja voi maisemassa vaihdella.

Aikuisen työllistymisaste: 4 / 5 (mutta mikäs siinä maatessa ja piirtäessä.)

Lasten hauskuusarvio: 4 / 5 (lapsia innostava hyvä kombo – keksimisen iloa, motoriikkaharjoitusta ja leikkiä mukavassa suhteessa.)

Syvä suositus.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s