Viisi kirjasuositusta pukinkonttiin

Listasimme Tylsistyneen perheen ehdottomat kirjasuositukset tälle joululle. Kommentit äidin ja paljon lukevan tyttären (8). Arviointiin osallistuivat myös isi ja kuopus (4). Näistä kotimaisista lastenkirjoista meillä on tänä syksynä pidetty erityisen paljon…

 

jukolan-seitseman-poikaa

Jukolan seitsemän poikaa, Luvunlaskua Aleksis Kiven tapaan, Katariina Heilala ja Anne Vasko (Tammi 2016)

”Aivan hulvaton pahvikirjaidea ja ihan ehdoton lahjakirja jokaiselle sivistyneelle taaperolle. Aikuinenkin voi oppia jotain uutta. Tylsistyneen perheen leikki-ikäinen alkoi kertoa omia tarinoitaan kuvien innoittamana.”

 

paivakoti-heippakamu

Päiväkoti Heippakamu, Rebekan rapupäivä, Veera Salmi ja Elina Warsta (Otava 2016)

”Loistavaa tutkittavaa ja luettavaa päiväkoti-ikäisille. Tuttuja juttuja ja tilanteita lapsen päivän varrelta. Kuvat aivan ihanat. Arkisesta aiheesta huolimatta tekstissä on monitulkintaisuutta ja se jättää tilaa pohdiskeluille. Lasta nauratti myös poksun-puksun-paksun-huumori. Päiväkodin ryhmäkuva kirjan alussa kruunaa kaiken. Siihen on mukava palata, etsiä hahmoja yhä uudelleen ja mietiskellä, kuka kukin omista kavereista voisi olla. Tämä on luettu yhdessä moneen kertaan.”

 

 

sisarla

Sisarla: Seikkailu toisessa maailmassa, Salli Simukka ja Saku Heinänen (Tammi 2016)

”Hyvä ja jännä kirja. Etenee tosi vauhdikkaasti. Hyviä kieleen liittyviä juttuja,  vaikka se, että kun etelätuuli puhaltaa, et elä! -tuulikeijut muistelevat kuolleita.  Tai se että sudenolennot voivat muuttua susiksi tai sudenkorennoiksi. Kuvat oli tosi kivat!”

 

maan-alaiset

Maan alaiset, Sanna Isto ja Sami Saramäki (WSOY 2016)

”Suomenlinnassa on varmaan vielä hauskempaa käydä nyt kun on lukenut tämän kirjan. Siinä oli sopivasti jännitystä ja hurjia juttuja ja se oli onneksi tarpeeksi pitkä.”

 

mina-muru-ja-metsa

Minä, Muru ja metsä, Lena Frölander-Ulf (S&S 2016)

”Upeat, raapetekniikalla toteutetut, lapsen (ja aikuisen) paikalleen naulitsevat kuvat. Ihana, lapsen kokoinen aihe, pimeän pelko. Tarina kulkee mielikuvituksen ja reaalimaailman rajalla ja tarjoaa tärkeän aiheen rinnalla pohdiskeltavaa siitä, mikä mahtaa olla Näkki tai Gargantuula.”

Tylsistynyt perhe suosittelee pukinkonttiin erityisesti kirjoja (tai teippiä) ja toivottaa kaikille oikein mukavaa joulua!

*Kaikki kirjat saatu lahjaksi, ostettu tai lainattu kirjastosta.

 

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s